Om afsnittet

Vores patienter

Vi modtager patienter fra alle specialer på hospitalet samt psykiatrien. Vi arbejder med planlagte og akutte patienter, hvilket kan give en uforudsigelighed i forhold til kompleksitet. Vi hjemsender en defineret kategori af patienter.

Afdelingen har ikke besøg af pårørende uden aftale med undtagelse af børn, der må have deres forældre med.

Vores opgaver

Opvågningen varetager observation, pleje og behandling til ny-opererede patienter, samt præoperativ væskeopretning inden operation, blokader og epiduralkateter.

Vi arbejder med korttidskontakt, og det betyder, at der er mange patienter igennem vores afdeling på én dag, hvilket medfører, at der er minimal rapportgivning til kolleger. På grund af de korte forløb er der til gengæld en del administrativt arbejde i EPJ.

Hvem er vi

Vi er ca. 19 sygeplejersker og 1 oversygeplejerske. Der er en daglig koordinator i dagvagt, aftenvagt og nattevagt. 

Du vil opleve, at du har mulighed for at lære dine kolleger godt at kende, da vi ikke bruger vikarer og ikke har den store personaleudskiftning.

Ledige stillinger

Vi opslår alle vores ledige stillinger på Midtjob.dk. Her kan du også oprette en jobagent, så du får besked, når vi opslår en stilling, der kunne have din interesse.

Som udgangspunkt modtager vi ikke uopfordrede ansøgninger, men du er altid meget velkommen til at kontakte vores afdelings- eller afsnitsledelse i forhold til en uformel snak om potentielle jobmuligheder i vores afsnit.

Se ledige stillinger på hospitalet

Introduktion til nyansatte

Du vil som nyansat have en introduktionsperiode på ca. 1 måned, hvor du har 1-2 mentorer.

I løbet af introduktionen er der mulighed for fordybelse i forhold til at læse retningslinjer mm. i e-Dok, gennemføre e-læringskurser og læse faglitteratur. Herefter begynder man at arbejde selvstændigt.

Man er fuldt oplært efter 1-2 år, afhængig af medbragte kompetencer.

Ny i Randers

Se hospitalets information til dig som nyansat. Find praktisk information, information om hospitalet, retningslinjer for brug af it, sygemelding mm. samt oplysninger om diverse medarbejdertilbud og meget meget mere.

Gå til Ny i Randers

Faglig udvikling

Faglighed i fokus

Det faglige niveau i pleje og behandling hos os er højt. Vores retningslinjer mm. i e-Dok er grundigt bearbejdede og bliver løbende redigeret. De fungerer som en rettesnor i det daglige arbejde med patienter.

Udover den kliniske faglighed gør vi en dyd ud af at arbejde med bæredygtige tiltag i afsnittet, og i forhold til forskning er vi ofte aktive deltagere i forskningsprojekter i Operation og Intensiv.

Undervisning og "afdelingens 10 minutter"

I afsnittet har vi en sygeplejerske der er ansvarlig for at arrangere undervisning. Nogle gange er det planlagt måneder i forvejen, andre gange er det spontant.

Samtidig har hun ansvaret for "afdelingens 10 minutter", hvor vi vender dagligdags problematikker eller udfordringer. Det er alles ansvar at bringe emner i spil. På den måde kan vi diskutere emner, der er svære, eller drøfte cases. Man kan sige, at det er en form for planlagt sparring.

Videreuddannelse

På Opvågningen har vi en videreuddannelse, hvor omdrejningspunktet er det perioperative forløb. Uddannelsen forudsætter, at man har været i afsnittet i ca. 2 år og indbefatter en mindre opgave, som enten tager fat i det tværfaglige forløb (OP, narkose, opvågning) eller en problematik i Opvågningen.

Opgaven kan skrives alene eller sammen med andre.

Kurser

Der vil være mulighed for at komme på ad hoc kurser, som relaterer sig til det arbejde, der udføres, og de problematikker, vi gerne vil have løst.

Er man medlem af det faglige selskab FSAIO (for intensiv, anæstesi og opvågningssygeplejersker) er der her mulighed for at deltage i temadage eller konferencer.

Vagter og fleksibilitet

Vi har døgnåbent i hverdage. Om natten foregår opvågningen på Intensiv.

Vagter fordeles ligeligt og kan være toholdsskift eller treholdsskift. Vi har weekendvagt ca. hver 4. uge. 

Vagter kan tilpasses den enkelte, men afhængig af fremmøde. Patientindtaget er størst fra middag og ud på eftermiddagen. Derfor er mødetiderne forskellige. Der er stor fleksibilitet i forhold til vagtbytte.

Hvis du har nattevagt, vil der ofte være mulighed for at få en powernap.

Trivsel og tryghed

Åbenhed og inddragelse

Vi arbejder kontinuerligt med vores arbejdsmiljø, for har vi det godt, smitter det af på plejen til vores patienter.

Et eksempel er renoveringen af vores personalerum, hvor der er mulighed for en regulær pause i dejlige omgivelser.

Vi snakker åbent om de ting, der påvirker vores arbejdsmiljø, da vi gerne vil tilbyde det bedst mulige arbejdsmiljø samt have ideer til nye løsninger på en given problematik. Vi gør derfor meget ud af, at man har mulighed for at blive inddraget og få indflydelse på arbejdspladsen og de daglige opgaver.

Arrangementer

Hele Operation og Intensiv, som Opvågningen er en del af, arrangerer 2 temaeftermiddage om året. Derudover har vi en samlet julefrokost med tema, revy og dans. Alle er velkomne i festudvalget.

Afsnitsledelse

Oversygeplejerske Lise Elsberg

Afsnitsleder i Opvågningen

Mail: lisels@rm.dk

Overlæge Marianne Lauridsen Vang

Afsnitsleder i Opvågningen

Mail: mavang@rm.dk

Kontakt

Telefon

Afsnittets telefonnummer for medarbejdere er

Tlf. 78 42 xx xx

Adresse

Opvågningen 
Regionshospitalet Randers 
Skovlyvej 15  
8930 Randers NØ

Find afsnittet

Benyt indgang A og gå til A2

Se placering på hospitalets webkort

Mail

Skriv en sikker mail til os via borger.dk (hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk